ГоловнаСвіт

Посол України в Канаді не продавав ділянку в Криму за російськими законами, - коментар МЗС України

"Вкидання" Портнова пов'язують з введеними проти нього санкціями Канади.

Посол України в Канаді не продавав ділянку в Криму за російськими законами, - коментар МЗС України
Фото: Макс Левин

Посол України в Канаді Андрій Шевченко не продавав свою ділянку в Криму відповідно до російських законів.

Про це йдеться в коментарі МЗС України для LB.ua.

"МЗС отримало роз'яснення від посла України в Канаді Андрія Шевченка, що спростовує інформацію про нібито відчуження земельної ділянки відповідно до законодавства РФ і підписання ним відповідних документів", - ідеться в повідомленні.

За словами Шевченка, в щорічній декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік у розділі "Об'єкти нерухомості" він задекларував земельну ділянку (за адресою: Затишне, Сакський район, Автономна Республіка Крим, Україна) загальною площею 20.000 м кв., право власності на яку придбав 01.09.2006 р.

МЗС пообіцяло, що перевірить інформацію про вчинення Шевченком угод, спрямованих на відчуження зазначеної земельної ділянки відповідно до законодавства РФ.

Разом з тим, у зовнішньополітичному відомстві відзначили, що пов'язують появу фейкової інформації про А. Шевченка з введенням Канадою санкцій проти Андрія Портнова. "Разом з тим застерігаємо від політизації цього питання, зокрема в контексті низки судових позовів, ініційованих колишнім першим заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим з метою скасування режиму санкцій проти нього, введених Канадою", - йдеться в коментарі.

МЗС буде діяти суворо відповідно до вимог законодавства у відповідних сферах.

Екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов опублікував у Telegram документи з окупованого Криму, згідно з якими посол України в Канаді Андрій Шевченко нібито продав 17 листопада 2017 року ділянку на півострові відповідно до законодавства Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram