ГоловнаСвіт

В Угорщині за підробку заяв про громадянство відкрили 370 справ проти українців

У 156 справах висунено звинувачення.

В Угорщині за підробку заяв про громадянство відкрили 370 справ проти українців
Венгерский паспорт
Фото: Youtube

Станом на кінець січня 2019 року проти українців, які незаконно отримали громадянство Угорщини, відкрили 370 справ, у 156 - оголосили звинувачення.

Про це повідомив генеральний прокурор Угорщини Петер Полт в офіційній відповіді на запит лідера фракції опозиційної партії "Демократична коаліція" (DK) Агнеш Вадаї, передає "Мукачево.net".

Зазначають, що зараз проводять 60 розслідувань, 32 випадки - на початковій стадії. Винесено судові рішення у 108 справах, і тільки два з них ще не є остаточними.

"В основному процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови складала підставна особа", - зазначив Полт.

Чи позбавлять громадянства Угорщини всіх виявлених порушників, у прокуратурі не повідомили.

Як повідомляли ЗМІ з посиланням на офіційні дані угорської влади, станом на лютий 2015 року громадянство Угорщини отримали 94 тисячі українців. Це остання офіційна цифра, озвучена владою на цю тему.

Нагадаємо, у вересні минулого року в інтернеті з'явилося відео, на якому українцям надають угорське громадянство з проханням не повідомляти про це владі. Люди на відео на тлі угорського прапора зачитували текст присяги громадянина Угорщини. Потім угорський дипломат закликав їх приховувати від державних структур України факт отримання громадянства. Після цього консул Угорщини в Береговому був оголошений персоною нон-грата, у відповідь Угорщина заявила про висилку українського консула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram