ГоловнаСвіт

Голова Пентагону прибув з неоголошеним візитом до Афганістану

Кабул має намір продовжити спроби вступити в прямий діалог з "Талібаном".

Голова Пентагону прибув з неоголошеним візитом до Афганістану
Патрик Шанахан
Фото: EPA/UPG

Виконувач обов'язків голови Міністерства оборони США Патрік Шанахан вирушив з неоголошеним візитом до Афганістану.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що в понеділок, 11 лютого, чиновник прибув до столиці країни Кабула. Шанахан має намір зустрітися з президентом Афганістану Ашрафом Гани, а також американськими військовослужбовцями.

Візит голови Пентагону до Афганістану відбувся напередодні мирних переговорів представників США і радикального ісламського руху "Талібан". При цьому таліби поки що відмовляються від прямих переговорів з афганським урядом, називаючи його "поплічниками США". Крім того, вони не хочуть, щоб представники офіційного Кабула були присутні на запланованій зустріч зі США.

Під час виступу перед журналістами Шанахан підкреслив важливість присутності афганського уряду на переговорах, які "зачіпають Афганістан".

"Афганці повинні вирішувати, як Афганістан буде виглядати в майбутньому. Мова не про США, а про Афганістан", - заявив він.

Кабул, своєю чергою, має намір продовжити спроби вступити в прямий діалог з "Талібаном". Однак в уряді Афганістану побоюються, що США можуть вивести свої війська з країни, перш ніж буде досягнуто прогресу на переговорах з талібами.

Нагадаємо, в грудні стало відомо, що президент США Дональд Трамп має намір вивести з Афганістану близько половини дислокованих там військ. На цей момент у країні перебуває приблизно 14 тис. американських військовослужбовців.

Наприкінці січня повідомляли, що останній раунд переговорів між представниками США і радикального руху "Талібан" про мирне врегулювання в Афганістані був "більш результативним", аніж попередні, і сторони досягли більшого прогресу під час обговорення важливих питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram