ГоловнаСвіт

У Палаті представників США заявили про неефективність санкцій проти Росії

"Москва налагоджує зв'язки із союзниками, такими як Китай, Індія і Саудівська Аравія".

У Палаті представників США заявили про неефективність санкцій проти Росії
Фото: investigator.org.ua

Комітет Палати представників Конгресу США з фінансових питань опублікував меморандум, у якому йдеться про неефективність санкцій США проти Росії.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Санкції не допомогли утримати Росію від вторгнення в зони інтересів США і її зазіхань на світові цінності... Багато експертів зазначають, що відсутність єдиної позиції в адміністрації США щодо російської проблеми і того, якою має бути політика стосовно Москви, а також відсутність послідовної стратегії і позиції Білого дому стосовно Росії підірвали ефективність антиросійських санкцій", - йдеться в меморандумі.

"Росія навчилася, як знизити залежність від Заходу, її компанії знайшли спосіб виживати за обмеженого доступу до фінансів, тоді як Москва налагоджує ділові і політичні зв'язки з союзниками, такими як Китай, Індія і Саудівська Аравія", - наголошено в документі.

При цьому в меморандумі розкритикували рішення Мінфіну США вивести з-під санкцій три компанії, пов'язані з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою. Як повідомляли, управління Мінфіну США з контролю за іноземними активами 27 січня 2019 року виключило En+, "РусАл" і "Євросибенерго" зі списку санкцій після того, як Дерипаска скоротив свою частку в цих компаніях до 45%, щоб санкції проти нього не поширювалися на ці компанії.

"Рішення Мінфіну США про виключення цих компаній з "чорного списку" може привести до їх потрапляння в "білі списки", що дозволить їм залучати іноземний капітал", - зазначають у комітеті Палати представників, підкреслюючи, що компанії можуть допомагати Кремлю "вести діяльність проти інтересів США".

Нагадаємо, раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що США не будуть рухатися далі в переговорах з Росією, поки російська влада не звільнить українських моряків, захоплених у Чорному морі. Він також сказав, що США планують переглянути санкції щодо РФ через Крим у лютому. ЄС, за словами Волкера, також розглядає можливі додаткові обмежувальні заходи. Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорити санкції, відбудеться в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram