ГоловнаСвіт

Меркель спростувала чутки про негаразди між Берліном і Парижем

Канцлер Німеччини прокоментувала відмову Макрона відвідати форум у Мюнхені.

Меркель спростувала чутки про негаразди між Берліном і Парижем
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що відносини Франції та Німеччини дружні і стабільні, незважаючи на чутки і скасування візиту Еммануеля Макрона на Мюнхенську конференцію з безпеки.

Про це вона повідомила журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, як часто я зустрічаюся з президентом Макроном... Якщо кілька днів тому він сказав, що не приїде до Мюнхена, то все одно буде багато спільних зустрічей, на прикладі яких ви зможете переконатися, що дух Аахенського договору живий", - сказала Меркель, відповідаючи на питання про дисбаланс, який нібито окреслився у відносинах двох країн.

Чутки про негаразди у відносинах між Францією і Німеччиною з'явилися після повідомлень німецьких ЗМІ про те, що Париж виступить у ЄС проти лінії Берліна щодо Nord Stream-2, а також після рішення президента Макрона скасувати участь у Мюнхенській безпековій конференції.

Нагадаємо, 22 січня Франція і Німеччина підписали "Аахенський договір" про співпрацю і інтеграцію. Очікується, що він стане доповненням до Єлисейського договору про двостороннє співробітництво, підписаного в 1963 році президентом Шарлем де Голлем і першим федеральним канцлером ФРН Конрадом Аденауером.

7 лютого Макрон скасував спільний з Меркель виступ на форумі в Мюнхені, запланований на 16 лютого, через розбіжності щодо "Північного потоку-2"

22 січня Франція і Німеччина підписали "Аахенський договір" про співпрацю і інтеграцію. Очікується, що він стане доповненням до Єлисейського договору про двостороннє співробітництво, підписаного 1963 року президентом Шарлем де Голлем і першим федеральним канцлером ФРН Конрадом Аденауером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram