ГоловнаСвіт

Нідерланди планують найближчим часом почати переговори з Росією про відповідальність за MH17

"Переговори про початок переговорів" відкладають уже кілька місяців.

Нідерланди планують найближчим часом почати переговори з Росією про відповідальність за MH17
Отчет комиссии по крушению Боинга в Донецкой области
Фото: twitter.com/annaholligan

Нідерланди розраховують незабаром розпочати офіційні переговори з Росією про відповідальність за катастрофу літака рейсу МН17 на сході України у 2014 році, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми контактуємо з Росією з приводу національної відповідальності через дипломатичні канали. Ми все більше впевнені в тому, що ми незабаром розпочнемо переговори", - заявили в МЗС Нідерландів.

Міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок заявив, що дипломатичні контакти з Росією, спрямовані на ініціювання формальних переговорів, проходять у "позитивній атмосфері".

"Відбуваються дипломатичні контакти, спрямовані на те, щоб дізнатися, чи можливо розпочати офіційні переговори про національну відповідальність за катастрофу MH17", - заявив Блок.

Нагадаємо, в грудні ЗМІ з посиланням на лист Блока в парламент повідомляли, що Нідерланди не задоволені реакцією РФ у справі про катастрофу авіалайнера "Малазійських авіаліній" і вивчають можливість передачі цієї справи до міжнародного суду. Нідерланди і Австралія просили Росію офіційно зв'язатися з владою цих країн через дипломатичні канали, щоб обговорити її відповідальність в інтересах правосуддя, жертв і їхніх родичів.

"Боїнг-777" "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 чоловік. Усі вони загинули. Міжнародне розслідування встановило, що ракета, якою збили лайнер, була випущена з підконтрольної бойовикам території, а установка "БУК", з якої стріляли - ввезена з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram