ГоловнаСвіт

Російські слідчі порушили кримінальну справу проти українських

Раніше правоохоронці пред'явили російському слідчому підозру за справи проти Яценюка і Яроша.

Російські слідчі порушили кримінальну справу проти українських
Следком РФ

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно українських слідчих, які порушили справу проти російського слідчого.

Про це повідомляють на сайті Слідкому РФ.

Відзначають, що справу проти українських правоохоронців порушено за ч. 2 ст. 299 КК РФ (притягнення свідомо невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого злочину).

"У їхніх діях вбачаються ознаки злочину, що передбачає відповідальність за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності слідчого Слідкому РФ, що здійснює кримінальне переслідування чотирьох громадян України - Дмитра Корчинського, Арсенія Яценюка, Ігоря Мазура та Дмитра Яроша - за події, пов'язані з діяльністю незаконних збройних формувань у період 1994-1995 років на території Чеченської Республіки", - заявили в Слідчому комітеті РФ.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру слідчому Слідчого комітету РФ Артуру Найманову за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох громадян України, в тому числі Яценюка і Яроша.

У 2015 році слідчий комітет РФ визнав Яценюка учасником чеченської війни і нібито він удостоївся навіть найвищої нагороди Джафара Дудаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram