ГоловнаСвіт

"Увесь світ заздрить економіці й армії США", - Трамп у зверненні до Конгресу

Президент США відзвітував перед парламентом про стан справ у країні.

"Увесь світ заздрить економіці й армії США", - Трамп у зверненні до Конгресу
Президент США Дональд Дж. Трамп ( центре), вице-президентом Майком Пенсом (справа от него) и республиканцами Сената общается со
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час виступу з посланням до Конгресу "Про становище країни" заявив, що світ заздрить успіхам Америки у військовій і економічній сферах. Промову президента опубліковано на сайті Білого дому.

Трамп зазначив, що за два останні роки стрімкого прогресу американської економіки США заздрить увесь світ, а американська армія є "наймогутнішою у світі".

"Ми зробили революцію в американській енергетиці - США зараз є виробником нафти і природного газу номер один у світі", - зазначив він.

Трамп переконаний, що зупинити розвиток економіки його країни можуть тільки "дурні війни, політика чи безглузді партизанські розслідування", і підкреслив, що США переглянуть підхід до участі в міжнародних військових конфліктах.

"Я обіцяв новий підхід ще кандидатом у президенти. Великі країни не беруть участі в нескінченних війнах", - сказав президент США.

Він також зазначив, що США продовжать уважно стежити за політикою влади Ірану, яка скандувала гасло "Смерть Америці!" і погрожувала геноцидом єврейського народу.

Нагадаємо, президент США щорічно виступає зі зверненням до Конгресу під назвою "Про становище країни", в якому описує своє бачення стану справ у країні, а також викладає ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram