ГоловнаСвіт

Німецькі депутати запропонували, як врятувати ракетний договір

Сторони повинні піти на поступки.

Німецькі депутати запропонували, як врятувати ракетний договір

Німецькі депутати від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) запропонували шлях для відновлення участі Росії і США в ракетному договорі. Про це повідомляє DW.

Депутати пропонують Росії відвести свої спірні крилаті ракети 9М729 на схід на таку відстань, щоб при запуску вони не змогли досягти Європи.

Також, депутати Бундестагу запропонували Сполученим Штатам надати доступ російським інспекторам до системи запуску ракет в Європі, які розташовані на території Румунії.

За словами колишнього офіцера генштабу Бундесверу Родеріха Кізеветтера, такі дії США і РФ могли б сприяти виникненню основи довіри для проведення нових переговорів з роззброєння.

Нагадаємо, 1 лютого США оголосили про припинення участі в Договорі про ракети середньої і малої дальності через російську крилату ракету 9М729, запуск якої здійснюється за допомогою пускових установок "Іскандер-М". Росія відповіла дзеркальними заходами.

Договір про РСМД Михайло Горбачов і Рональд Рейган підписали в грудні 1987 року. Улітку 1988 року договір набув чинності. США і СРСР зобов'язалися не виробляти, не випробовувати та не розгортати крилаті і балістичні ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) і меншої (від 500 до 1000 км) дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram