ГоловнаСвіт

Кіпр посилить видачу "золотих паспортів" інвесторам

На Кіпрі діють менш суворі правила, ніж стандартні норми надання громадянства в ЄС.

Кіпр посилить видачу "золотих паспортів" інвесторам
Кипр ужесточит условия выдачи гражданства в обмен на инвестиции
Фото: EPA/UPG

Парламент Кіпру схвалив закон, що посилює умови надання громадянства або посвідки на проживання в обмін на інвестиції (так звані "золоті" візи і паспорти). Про це повідомило в суботу, 2 лютого, видання Cyprus Times, передає DW.

За документ проголосували 29 депутатів, ще 17 парламентаріїв були проти. Владі країни необхідно виробити умови надання кіпрського громадянства до 31 січня 2020 року, коли закон імовірно набуде чинності.

23 січня Єврокомісія вперше оприлюднила доповідь про надання громадянства і посвідки на проживання в країнах ЄС в обмін на інвестиції. У Брюсселі побоюються, що так звані "золоті" візи не тільки створюють проблеми з безпекою для Європи, але також призводять до відмивання коштів, корупції та сприяють ухиленню від сплати податків.

Водночас у Болгарії, Мальті і на Кіпрі діють правила, "які менш суворі, ніж стандартні норми надання громадянства", відзначають в Єврокомісії. Ці правила не передбачають ні "фізичного проживання" суб'єкта на території цих країн, ні будь-яких постійних зобов'язань перед відповідними державами.

Нагадаємо, раніше Центробанк Кіпру розпорядився закрити рахунки офшорних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram