ГоловнаСвіт

Волкер: США не вестимуть переговори з РФ, поки українських моряків не звільнять

Сполучені Штати мають намір переглянути російські санкції в лютому.

Волкер: США не вестимуть переговори з РФ, поки українських моряків не звільнять
Курт Волкер
Фото: inforesist

Сполучені Штати не рухатимуться далі в переговорах з Росією, поки російська влада не звільнить українських моряків, захоплених у Чорному морі. Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер на міжнародній медіа-платформі під час телефонного брифінгу в Брюсселі, повідомило посольство України в США.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера.

Спецпредставник США наголосив, що у Вашингтоні мають повну інформацію щодо ситуації в районі Керченської протоки.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам доводять українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських суден у міжнародних водах, стрілянина по них і моряки, які ще досі затримані в Росії", – заявив він.

Він також сказав, що США планують переглядати санкції щодо Росії через Крим у лютому. ЄС, за його словами, також розглядає можливі додаткові обмежувальні заходи, однак нічого не вирішено. Найближча зустріч міністрів закордонних справ ЄС, на якій можуть обговорюватися санкції, відбудеться в лютому, зазначив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що Захід не підтримував би Україну, якби вона була безнадійно корумпованою і атакувала свій народ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram