ГоловнаСвіт

У Латвії телеканал "Россия РТР" заборонили за пропаганду ненависті до українців

Частину українців називали бандерівцями і закликали їх повісити і розстріляти.

У Латвії телеканал "Россия РТР" заборонили за пропаганду ненависті до українців
Ольга Скабеева
Фото: скриншот видео

Національна рада електронних ЗМІ Латвії 31 січня ухвалила рішення на три місяці заборонити ретрансляцію програм російського телеканалу "Россия РТР" на території країни.

Порушення констатовано в передачах "Россия РТР" "Вечер с Владимиром Соловьевым" і "60 минут" (ведучі - Ольга Скабєєва і Євген Попов), повідомляє Delfi.

"Наприклад, в передачі "Вечер с Владимиром Соловьевым" 22 травня 2018 року ведучий недвозначно і неодноразово спрямовує ворожі висловлювання проти частини жителів України. Точніше керівник передачі вказує, що частину українців (бандерівців) слід повісити і розстріляти. Крім того, ведучий Володимир Соловйов називає частину українців нацистами, антисемітами і бандитами. 11 січня 2018 року в передачі "60 минут" багаторазово констатовано заклики Володимира Жириновського до здійснення військових дій на території України, він розпалює ненависть до українців, відзначаючи, що українці - негідники і бандити", - йдеться в повідомленні.

Рада підкреслює, що мета і завдання обмеження ретрансляції - мотивувати іноземний електронний засіб масової інформації в подальшому дотримуватися закону Латвії. Зважаючи на цю мету, також обрано порівнянний період призупинення мовлення - три місяці.

Заборона набуде чинності наступного дня після офіційної публікації в Latvijas Vēstnesis.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram