ГоловнаСвіт

Канада удвічі скоротить штат посольства на Кубі через дивні симптоми

Причин захворювання працівників не виявили.

Канада удвічі скоротить штат посольства на Кубі через дивні симптоми
Фото: globallookpress.com

Канада наполовину скоротить штат посольства на Кубі через дивні симптоми, виявлені у співробітників.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У заяві канадського міністерства закордонних справ, опублікованій у середу, 30 січня, йдеться, що причиною такого рішення є "турбота про здоров'я і безпеку співробітників" посольства.

Зазначено, що за останні два роки 14 співробітників посольства і членів їхніх сімей зіткнулися з "незвичайними симптомами": запаморочення, безсилля, головні болі, проблеми із зором і слухом, втрата рівноваги, нудота і ослаблення концентрації. У МЗС повідомили, що причини захворювання "на цей момент не виявлено".

"Канада збереже своє посольство в Гавані на чолі з послом. Канадцям на Кубі буде доступне повне консульське обслуговування", - наголошено в заяві.

Схожі симптоми проявилися і у 25 співробітників посольства США і членів їхніх сімей. Спочатку передбачалося, що дипперсонал знову зазнав "акустичних атак". Однак Оттава прийшла до висновку, що ця версія малоймовірна.

Нагадаємо, уперше про "акустичні атаки" на дипломатів США на Кубі стало відомо в серпні 2017 року. Тоді, за даними Держдепу, постраждали 22 американських диппрацівників. Після "атак" у співробітників місії були зафіксовані порушення роботи нервової системи і низка супутніх недуг. В уряді Куби заявили, що американська сторона не надала жодних доказів "акустичної атаки".

Кубинським медикам не дали обстежити і зафіксувати проблеми зі здоров'ям у американських дипломатів. Згідно з результатами розслідування, яке провели кубинські фахівці, шуми, названі американськими дипломатами "акустичною атакою", могли бути "скрекотом цвіркунів або цикад".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram