ГоловнаСвіт

Німеччина має намір відмовитись від використання вугілля до кінця 2038 року

Протягом 20 років держава виплатить 40 млрд доларів землям, де видобувається вугілля.

Німеччина має намір відмовитись від використання вугілля до кінця 2038 року
Фото: www.dtek.com

Німецька урядова комісія з питань вугілля під час засідання, яке тривало майже 21 годину, в суботу, 26 січня, прийняла рішення, що Німеччина повинна відмовитися від використання вугілля для виробництва електроенергії до кінця 2038 року. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У 2032 повинна відбутися перевірка можливості перенести термін відмови від вугільної енергогенерації на 2035 рік. Ця відмова коштуватиме державі 40 мільярдів доларів, які повинні отримати протягом 20 років з федерального бюджету землі, де видобувається вугілля", - йдеться в повідомленні.

Зараз вугільні теплоелектростанції в ФРН мають загальну потужність в 12,5 гігават і виробляють близько третини всієї електроенергії в країні.

Також повідомляється, що Німеччина вже прийняла рішення про відмову від атомної енергетики з 2020 року. Однак для цього необхідно прискорити перехід на екологічно чисту електроенергію, щоб країна могла виконати національні та міжнародні цілі щодо захисту клімату.

Нагадаємо, раніше в Німеччині закрилася остання шахта з видобутку кам'яного вугілля. У Британії остання глибока вугільна шахта закрилася три роки тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram