ГоловнаСвіт

Путін висловив підтримку Мадуро

Президент РФ заявив, що криза у Венесуелі "спровокована ззовні".

Путін висловив підтримку Мадуро
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро і заявив, що "загострення внутрішньополітичної кризи в країні спровоковано ззовні".

Про це повідомляють на сайті Кремля.

"Путін підкреслив, що деструктивне зовнішнє втручання грубо зневажає основні норми міжнародного права. Висловився на користь пошуку рішень у рамках конституційного поля і подолання розбіжностей у венесуельському суспільстві шляхом мирного діалогу", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Мадуро "дав свої оцінки небезпечному розвитку подій в країні останніми днями" і подякував Росії "за принципову позицію".

Співрозмовники також підтвердили "обопільний настрій на продовження російсько-венесуельського співробітництва в різних сферах".

Про телефонну розмову з Путіним Мадуро розповів у своєму відеозверненні.

Нагадаємо, Мадуро виграв президентські вибори в травні 2018 року, набравши близько 70% голосів. Так політик забезпечив собі перебування на посаді президента до 2025 року. Низка країн Заходу і Латинської Америки не визнали його перемоги і відкликали своїх послів із Каракаса, а США ввели додаткові економічні санкції і зажадали провести нові вибори.

23 січня лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, а раніше парламент визнав переобрання Мадуро неконституційним. Одразу після цього президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом.

Наразі Гуайдо підтримали США, Канада, Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Еквадор, Коста-Рика, Аргентина, Чилі, Панама і Україна.

У серпні минулого року Мадуро закликав Росію і Ватикан "допомогти відбити військову загрозу з боку США" і заявив, що незабаром поїде в Москву, щоб зустрітися з Путіним. Напередодні син Мадуро пригрозив "захопити Білий дім".

У грудні Мадуро відвідав РФ, як повідомлялося, "для зміцнення дружби між братніми країнами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram