ГоловнаСвіт

Радник Помпео, який відповідав за відносини з Україною, йде у відставку

Мітчелл займав посаду голови Управління з європейських і євразійських справ Держдепу США з вересня 2017 року.

Радник Помпео, який відповідав за відносини з Україною, йде у відставку
Весс Митчелл
Фото: 112.ua

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Аарон Вес Мітчелл йде у відставку. З 15 лютого обов'язки помічника буде тимчасово виконувати його заступниця Елізабет Міллард.

Про це повідомив представник Держдепу США Роберт Палладіно.

"Помічник держсекретаря Мітчелл залишає посаду голови Управління з європейських та євразійських справ з 15 лютого 2019 року. Перший заступник помічника держсекретаря Елізабет Міллард буде виконувати обов'язки помічника держсекретаря", - написав Палладіно в Twitter.

Глава Держдепартаменту Майк Помпео, коментуючи відставку Мітчелла, подякував йому за роботу і побажав успіхів.

"Вес виконав величезну роботу на посаді помічника держсекретаря. Я цінував його поради і мудрість, коли він керував командою, яка відповідає за відносини з Європою. Я бажаю йому, його дружині Елізабет і двом їх дітям великого щастя", - написав держсекретар на своїй сторінці в Twitter.

Мітчелл займав пост голови Управління з європейських та євразійських справ Держдепу США з вересня 2017 року. На цій посаді він, зокрема, відповідав за відносини з Росією і Україною.

За підрахунками журналістів, за два роки президентства Трампа його адміністрацію покинули близько 30 осіб.

У грудні у відставку пішов керівник апарату Білого дому Джон Келлі, перед цим свій пост покинув генпрокурор Джефф Сешнс.

Також на тлі рішення президента США Дональда Трампа про виведення військ з Сирії про свою відставку оголосив міністр оборони США Джеймс Меттіс. Його місце в Пентагоні тимчасово зайняв заступник міністра оборони Патрік Шанахан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram