ГоловнаСвіт

У Японії у віці 113 років помер найстаріший чоловік світу

У рейтингу літніх людей світу він займав приблизно 30 місце.

У Японії у віці 113 років помер найстаріший чоловік світу
Масадзо Нонака умер в возрасте 113 лет
Фото: aarp.org

Житель японського острова Хоккайдо Масадзо Нонака, раніше визнаний найстарішим чоловіком на Землі, помер у віці 113 років. Про це повідомляє Kyodo в неділю, 20 січня.

"Масадзо Нонаку визнали найстарішим чоловіком на Землі у квітні 2018 року. Тоді його вік становив 112 років і 259 днів. Нонака мав сімох братів і сестер, а також п'ятьох дітей. У вільний час він любив дивитися телевізор, читати газети і їсти солодощі", - йдеться в повідомленні.

Масадзо Нонака народився 1905 року. В останні роки він мешкав разом зі своїми онуками біля підніжжя гори Меакан на півночі Хоккайдо. Його нащадки керують невеликим готелем на гарячих джерелах у цій місцевості.

Зазначають, що японець помер у своєму будинку в селищі Асеро.

Нагадаємо, в січні 2018 року в Іспанії помер колишній рекордсмен-довгожитель Франсиско Нуньєс Олівера. Він також дожив до 113 років. У липні 2018-го померла найстаріша мешканка Європи: Джузеппіна Проджетто пішла з життя у віці 116 років.

Українська претендентка на звання найстарішої жительки Землі Христина Нагорна, яка прожила 117 років, 4 місяці і 2 дні, померла у 2017 році.

Показово, що в рейтингу літніх людей Нонака займав приблизно 30 місце. Усі позиції перед ним належать жінкам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram