ГоловнаСвіт

Путін заявив про ризик експорту російського газу до Європи через Україну

Президент РФ пообіцяв завантажити обидва "Північні потоки".

Путін заявив про ризик експорту російського газу до Європи через Україну
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив про ризик транзиту російського газу до країн Європейського Союзу через Україну.

Про це він розповів на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Сербії Александром Вучичем, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Путіна, російська делегація на тристоронній зустрічі щодо газу в Брюсселі обговорюватиме це питання.

"Керівництво "Газпрому" наступного тижня буде в Брюсселі, обговорюватиме низку питань співпраці. До речі, зокрема і транзит через Україну з урахуванням зростаючого обсягу постачань нашого природного газу в Європу, а минулого року він став рекордним - понад 200 млрд кубометрів - і продовжує зростати", - сказав Путін.

"Ми завантажимо не тільки обидва "Північних потоки", не тільки "Турецький", але за такого обсягу постачань європейським споживачам зберігаються можливості транзиту через Україну", - додав російський президент.

Нагадаємо, раніше глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Росія не збирається забезпечувати гарантії транзиту газу через українську газотранспортну систему після 2019 року.

У травні минулого року Путін на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сказав, що Росія не планує припиняти транзит газу через Україну після того, як буде введений в експлуатацію газопровід "Північний потік-2". Тоді він заявив, що постачання будуть продовжені, якщо вони будуть "економічно обґрунтовані для учасників економічної діяльності".

Пізніше аналогічну заяву він зробив за підсумками зустрічі з президентом США Дональдом Трампом. Путін також пообіцяв продовжити транзитний контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram