ГоловнаСвіт

Росія відмовилася платити внески до Ради Європи в 2019 році

Делегація РФ також відмовилася їхати на січневу сесію ПАРЄ.

Росія відмовилася платити внески до Ради Європи в 2019 році
Заседание Совета Европы

Віце-спікер Держдуми Росії Петро Толстой за підсумками консультацій з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є у Женеві заявив, що РФ не платитиме внесок у ПАРЄ в 2019 році.

Про це повідомляє ТАСС.

"ПАРЄ не отримати російського внеску. Росія не купуватиме квитки на той фільм, який вона не дивиться", - заявив Толстой.

Він також висловився проти спрямування російської делегації на сесію ПАРЄ, яка пройде в січні.

Комітет Держдуми РФ з міжнародних справ вже підготував проект заяви, де буде запропоновано не спрямовувати делегацію на січневу сесію і залишити чинним рішення про замороження виплат до бюджету Ради Європи.

"Державна дума не бачить підстав для повернення російської делегації в ПАРЄ і відновлення сплати внесків РФ до бюджету Ради Європи", - йдеться в проекті. У зв'язку з цим депутати мають намір заявити "про недоцільність спрямування заявки на підтвердження повноважень членів російської делегації в ПАРЄ у 2019 році". "Ухвалюючи таке рішення, ми діємо в інтересах наших громадян і російської держави", - йдеться в документі.

Нагадаємо, Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму і початку бойових дій на українському Донбасі.

У 2017 році росіяни відмовилася платити внески в бюджет РЄ, вимагаючи, щоб до регламенту ПАРЄ були внесені зміни, які не дозволять накладати на них санкції. Ідею зняття санкцій з Росії відкрито підтримував генсек РЄ Турбйорн Ягланд і низка західних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram