ГоловнаСвіт

На мера Ґданська напали під час благодійного концерту, він у тяжкому стані (оновлено)

Нападник тричі вдарив його ножем.

Мера польського Ґданська Павла Адамовича госпіталізовано після нападу по завершенні святкового концерту Великого оркестру різдвяної допомоги: невідомий вистрибнув на сцену й ударив Адамовича ножем, повідомляє RMF24.pl.

Фото: tvn24.pl

Поліція затримала нападника. Ним виявився 27-річний житель Ґданська, якого раніше притягували до кримінальної відповідальності. При собі він мав посвідчення преси. У поліції припускають, що воно підроблене, але завдяки йому служба безпеки підпустила нападника так близько до сцени.

За неофіційними даними, нападник тричі вдарив ножем мера Ґданська. Адамовича госпіталізували в Університетський клінічний центр. Стан мера тяжкий.

Швидка на місці події
Фото: dziennikbaltycki.pl
Швидка на місці події

У прес-службі Адамовича стан мера поки що не коментують.

У поліції заявили, що атака не пов'язана з благодійним концертом. Про інших постраждалих не повідомляють.

Напад на Адамовича прокоментував президент Польщі Анджей Дуда.

"Як правило, ми з президентом Ґданська Павлом Адамовичем розходимося в поглядах на суспільні відносини і польські справи, але сьогодні я точно з ним і його родичами. Я молюся за його повне відновлення", - Дуда.

Оновлення. Уночі в клінічному центрі медичного університету в Ґданську мерові зробили операцію, яка тривала п'ять годин пише "Польське радіо".

"Поранення були дуже серйозні, зокрема, серйозне поранення серця, мембрани, органів черевної порожнини. Все вирішиться в найближчі кілька годин", - розповів вранці лікар Томаш Стефаняк.

Для переливання Адамовичу використали близько 20 літрів крові. У зв'язку з цим влада Ґданська ще вночі закликала жителів здавати кров. "Мер Адамович - великий популяризатор донорства. Незалежно від того, чи буде потрібна ця кров йому або комусь іншому з пацієнтів, пункти здачі крові відчинені", - сказала заступниця мера Ґданська Олександра Дулькевич.

Нападника будуть допитувати в прокуратурі в понеділок, 14 січня. Чоловіка звинувачують у замаху на вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram