ГоловнаСвіт

У Росії сімох українців посадили за збут наркотиків

Повідомляють, що обвинувачені визнали провину і розкаялися.

У Росії сімох українців посадили за збут наркотиків
Суд Ижевска признал виновными в сбыте наркотиков 10 человек.
Фото: Виртуальный музей Гулага

У російському Іжевську суд визнав винними в незаконному збуті та замаху на збут наркотичних засобів у великому й особливо великому розмірі 10 осіб - зокрема сімох громадян України і трьох жителів Удмуртії.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Удмуртської Республіки РФ.

"Встановлено, що семеро жителів України і троє жителів Удмуртії розповсюджували наркотичні засоби синтетичного походження на території республіки шляхом закладок протягом 2016 року. Про місце розташування закладок повідомляли наркоспоживачам через «Ківі-гаманець». Групу затримали співробітники правоохоронних органів у результаті оперативно розшукових заходів в серпні 2016 року, всіх членів групи помістили під варту", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що всі обвинувачені визнали провину і розкаялися у скоєному.

Дев'ятьох членів групи засуджено до різних термінів покарання - від 6 років 6 місяців позбавлення волі до 4 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму. Один член групи, з урахуванням ролі і ступеня суспільної небезпеки скоєного злочину, отримав умовний термін.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції повідомило, що в РФ понад 1 тис. громадян України засуджено за поширення наркотиків. Російські суди засуджують у середньому до 10 років позбавлення волі, а виправдувальних вироків практично не виносять.

У Мін'юсті закликали українців не їздити в Росію працювати кур'єрами і в інших сферах, оскільки це може бути пасткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram