ГоловнаСвіт

В Австралії евакуювали кілька консульств через підозрілі пакети

Посилки з невідомими матеріалами виявили в диппредставництвах у Мельбурні і Канберрі.

В Австралії щонайменше у десять консульств, розташованих у містах Мельбурн і Канберра, доправили підозрілі пакети. Про це повідомляє Associated Press.

Поліцію і швидку помітили біля низки дипломатичних офісів, у тому числі біля консульств і посольств Індії, Німеччини, Італії, Іспанії і Південної Кореї. Урядовий веб-сайт Vic Emergency відзначив як мінімум 10 інцидентів з "небезпечними матеріалами" в місті.

Офіційних заяв поліції ще не було, "обставини розслідують". У той самий час місцеві ЗМІ повідомили, що підозрілі посилки також виявили в консульствах США, Швейцарії, Пакистану, Нової Зеландії, Греції, Франції та Гонконгу. Корпорація АВС повідомила з посиланням на співробітників одного з консульств, що пакети - це конверти з написом "азбест", а всередині були пластикові сендвіч-пакети, що містили волокнистий матеріал.

На цей момент відомо, що консульство Індії після огляду поліції повернулося до роботи, інші диппредставництва повністю або частково евакуйовані.

Нагадаємо, восени 2018 року в США впливові американські політики і діячі почали отримувати поштою пакети з вибухівкою. Перший з них знайшли в поштовій скриньці мільярдера Джорджа Сороса. Потім їх знайшли в пошті, адресованій колишньому президенту Бараку Обамі, колишньому віце-президенту Джо Байдену, колишньому державному секретарю США Гілларі Клінтон, акторові Роберту Де Ніро, колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, іншим відомим представникам Демократичної партії.

ФБР і поліція затримали підозрюваного в розсилці бомб, ним виявився житель Флориди Цезар Сайок. Чоловікові загрожує до 48 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram