ГоловнаСвіт

Трамп записав звернення до американців з приводу мексиканської стіни

Президент США вважає, про проект швидко окупиться.

Президент США Дональд Трамп виступив зі зверненням до американської нації на тлі політичної кризи через фінансування стіни на кордоні з Мексикою. У зверненні Трамп зазначив, що ситуація на кордоні - це вирішення гуманітарної кризи і кризи безпеки. Звернення президента опубліковано на ютуб-каналі Білого дому.

Трамп навів статистику нелегальної міграції, кількості вбивств за участю нелегальних мігрантів і обсягів наркотиків, які незаконно переправили через відкритий кордон. Президент підкреслив, що будівництво стіни, незважаючи на величезну вартість, "дуже швидко окупить себе".

"Стіна на кордоні дуже швидко окупить себе. Вартість нелегальних наркотиків перевищує 500 мільярдів доларів на рік - значно більше, ніж 5,7 мільярда, на які ми зробили запит до Конгресу. Стіна також буде оплачена опосередковано за рахунок нової торговельної угоди, яку ми підписали з Мексикою", - заявив Трамп.

Трамп додав, що розраховує на швидке відновлення роботи уряду після зустрічі з лідерами Конгресу, яка відбудеться 9 січня.

"Цю ситуацію можна вирішити за 45 хвилин зустрічі... Я запросив керівництво Конгресу в Білий дім, щоб зробити це", - сказав Трамп.

Нагадаємо, 3 січня Палата представників Конгресу США, більшість у якій представляють демократи, прийняла законопроекти, спрямовані на завершення тимчасового припинення роботи уряду, так званого "шатдауну". Палата відкинула вимогу про додаткове фінансування стіни на кордоні з Мексикою - і шатдаун продовжився.

Напередодні Сенат США прийняв тимчасовий бюджет країни до 8 лютого 2019 року. У документі не було вказано 5,7 мільярда доларів, які стали предметом суперечки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram