ГоловнаСвіт

У Британії почнуть знесення будинку, де сталося отруєння Скрипалів

Сусіди отримали попередження про можливий шум і безлад під час робіт.

У Британії почнуть знесення будинку, де сталося отруєння Скрипалів
Фото: thesun.co.uk

Британська влада прийняла рішення про знесення будинку екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері. Про це у вівторок, 8 січня, пише The Guardian.

Жителі сусідніх будинків уже отримали листи з попередженням про демонтаж. За даними видання, роботи зі знесення можуть затягнутися на чотири місяці. Перед початком демонтажу будинок загерметизують, розбір будівлі почнеться з даху самого будинку і гаража.

У місцевому департаменті охорони здоров'я повідомили, що всі роботи буде виконано з високим рівнем безпеки. Зокрема, демонтовані елементи буде ретельно упаковано.

Нагадаємо, британська влада викупила будинок Сергія Скрипаля. Інші об'єкти, де в день отруєння побував Скрипаль з дочкою, вже відновили роботу. Розслідування встановило, що отруєння Скрипалів сталося в будинку, де вони жили: отруйну речовину "Новачок" було нанесено на ручку вхідних дверей.

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в Солсбері 4 березня. Британія вважає отруювачами громадян Росії Анатолія Чепігу ("Руслана Боширова") і Олександра Мишкіна ("Олександра Петрова", називаючи їх співробітниками російської військової розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram