ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив ввести надзвичайний стан для будівництва стіни з Мексикою

Президент США вважає, що "шатдаун" може тривати "місяці або навіть роки".

Трамп пригрозив ввести надзвичайний стан для будівництва стіни з Мексикою
Президент США высказался о "месяцах или даже годах" сохранения "шатдауна"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив, що введе режим надзвичайного стану і побудує стіну на кордоні з Мексикою без схвалення Конгресу. Про це повідомляє Reuters.

Трамп заявив, що протягом декількох місяців готовий блокувати роботу уряду США. Так він відреагував на те, що американський Конгрес відмовився задовольнити його запит на виділення 5,6 мільярда доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

На запитання, чи готовий Трамп ввести в США надзвичайний стан для досягнення своєї мети, президент відповів: "Я можу це зробити, якщо захочу". Він додав, що під час надзвичайного стану США вдасться швидко побудувати стіну, однак він досі розраховує на врегулювання конфлікту "шляхом переговорів".

Нагадаємо, 22 грудня робота уряду США була частково заблокована через розбіжності щодо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Проти цього виступили представники Демократичної партії.

Будівництво стіни на кордоні США з Мексикою було одним з пунктів передвиборної програми Трампа. Так він планує боротися з потоком нелегальних мігрантів.

Водночас сенатор-демократ Чак Шумер повідомив, що на зустрічі з лідерами демократів у Білому домі в п'ятницю, 4 січня, Трамп говорив, що часткове призупинення роботи низки федеральних установ ("шатдаун") може тривати "дуже довго". Президент США висловився про "місяці або навіть роки" збереження такої ситуації, передає DW.

Нова зустріч представників Білого Дому та Конгресу була призначена на 5 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram