ГоловнаСвіт

Суд у Брюсселі визнав таксі Uber незаконним, - ЗМІ

Водії повинні мати відповідну ліцензію.

Суд у Брюсселі визнав таксі Uber незаконним, - ЗМІ
Uber
Фото: wealthdaily.com

Суд Брюсселя з комерційних питань визнав незаконним послуги сервісу замовлення таксі Uber.

Про це повідомляє "La Libre.be".

У рішенні суду, прийнятому в грудні, наголошується, що тільки водії, які мають брюссельську ліцензію і світловий сигнал таксі на даху авто, можуть займатися такими перевезеннями.

За кожну незаконну поїздку на Uber буде накладено штраф у розмірі 10 тис. євро.

У березні минулого року року в Брюсселі таксисти заблокували основні дороги, з вимогою заборонити Uber. Водії вимагали від влади забезпечити соціальні гарантії, які знижуються через конкуренцію.

Нагадаємо, в червні 2018 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в країні буде заборонено роботу сервісу виклику таксі Uber. Він пояснив заборону Uber наявністю власної системи таксі в країні. Ердоган також заявив, що не дозволить іноземному перевізнику зруйнувати цю систему.

До цього Uber припинив діяльність у Болгарії, Данії та Угорщині. З обмеженнями компанія працює у Франції, Італії, Німеччині та Японії. Це пов'язано з тим, що правила сервісу не відповідають законодавству низки європейських країн - відсутність у працівників таксі ліцензій на надання послуг, а також заниження тарифів.

Раніше, в 2017 році, Європейський суд ухвалив, що робота Uber у ЄС повинна регулюватися законодавством у сфері пасажирських перевезень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram