ГоловнаСвіт

У 2019 будуть спроби змінити зовнішньополітичний курс України, - Гопко

Позаблоковість не врятувала Україну від російських танків, від зелених чоловічків і не врятує в майбутньому.

У 2019 будуть спроби змінити зовнішньополітичний курс України, - Гопко
Фото: Макс Требухов

Користуючись виборами в Україні, 2019 року проросійські сили спробують змінити зовнішньополітичний курс України.

Про це депутат Верховної Ради України, голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко сказала в інтерв'ю LB.ua.

«Про перспективи членства і в ЄС, і в НАТО - наша дипломатія і взагалі держава будуть проходити тест на здатність відстояти державну незалежність, бути суб'єктом на міжнародній арені - адже у 2019 році багатьом захочеться через можливість приходу проросійських сил здійснити реванш і почати качати зовнішньополітичний курс», - сказала Гопко.

За її словами, хоча більшість українців сьогодні підтримує вступ у ЄС і НАТО, певне зростання підтримки позаблоковості є наслідком діяльності прокремлівських медіа в Україні.

«У нас суспільство потерпає від політичної амнезії і забуває, що позаблоковість не врятувала Україну від російських танків, від зелених чоловічків і не врятує в майбутньому. І те, що робили деякі наші попередні президенти з прем'єрами - намагалися йти в Європу паралельно з Росією, така шизофренія ні до чого доброго не приводить», - додала депутат.

Гопко вважає, що Україна повинна зміцнити свою суб'єктність на міжнародній арені, зокрема, стаючи більш прагматичною, «і розуміти, що з жертви ми стали контрибутором європейської безпеки на східному фланзі НАТО, захищаючи їх території».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram