ГоловнаСвіт

Туреччина з 1 січня вводить податок на безпеку для туристів

Сума збору складе 1,5 євро, її будуть стягувати в аеропорту після прильоту.

Туреччина з 1 січня вводить податок на безпеку для туристів
Фото: visti.pro

Туреччина з 1 січня 2019 року вводить податок на безпеку для туристів у розмірі 1,5 євро, його стягуватимуть в аеропортах по прильоту.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на головне управління державними аеропортами країни, передає "Інтерфакс-Україна".

Спочатку передбачалося ввести податок у розмірі 3 євро з людини, однак асоціація туристичних агентств Туреччини TURSAB звернулася до міністра культури і туризму Мехмета Нурі Ерсоя з пропозицією знизити збір, оскільки багато туристів вже оплатили відпочинок у Туреччині 2019 року.

Після переговорів з міністерством транспорту та інфраструктури було вирішено скоротити збір до 1,5 євро.

"Турпакети на 2019 рік продають уже три місяці, починаючи з жовтня, без урахування нового податку. Їх купили мільйони іноземних туристів. 3 євро можуть видатися незначною сумою, але якщо ці витрати буде покладено на туроператорів, їм доведеться заплатити мільйони євро", - зазначив голова Tursab Фіруз Балік.

Нагадаємо, в березні минулого року Україна і Туреччина підписали договір про взаємні поїздки громадян за ID-паспортами. Згідно з угодою, громадяни двох країн можуть в'їжджати і виїжджати, а також прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини і України терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram