ГоловнаСвіт

Російському опозиціонеру дали 3,5 року за звинуваченням у зв'язках із "Правим сектором"

Його визнано винним в участі в "екстремістській організації".

Російському опозиціонеру дали 3,5 року за звинуваченням у зв'язках із "Правим сектором"
Фото: freedenis.org

Нагатинський райсуд Москви в понеділок засудив російського опозиціонера Дениса Бахолдіна до трьох з половиною років позбавлення волі за звинуваченням у зв'язках із "Правим сектором".

Про це повідомило видання "Грани".

37-річний Бахолдін був оголошений винним за частиною 2 статті 282.2 КК РФ (участь у діяльності екстремістської організації).

Прокурори вимагали для підсудного 5 років загального режиму. Своєю чергою адвокати Світлана Сидоркіна та Ілля Новиков наполягали на виправдувальному вироку.

Бахолдін виступати з останнім словом відмовився.

Згідно з фабулою справи, активіст не пізніше як 23 жовтня 2014 року поїхав в Україну, щоб узяти участь в бойових діях "з метою заподіяння шкоди інтересам Російської Федерації", і вступив до "Правого сектору". Однією із заявлених цілей цієї партії в обвинувальному висновку прямо названо "протидія озброєній агресії Росії в Криму". У ПС Бахолдін, стверджується в справі, перебував по 9 березня 2017 року включно, тобто аж до дня його затримання в Росії.

У бойових діях Бахолдін, за версією звинувачення, брав участь з 4 по 12 липня 2015 року як командир розвідпідрозділу 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу ПС. Якраз 12 липня цей батальйон покинув зону бойових дій.

Звинувачення ґрунтувалося на свідченнях засекреченого свідка, котрий виступав під прізвищем Іванов. Під цим псевдонімом ховається громадянин України Денис Сероус, засуджений у Росії до 15 років суворого режиму в справі про наркотики). Сероус заявляв, ніби бачив Бахолдіна під Лисичанськом у Луганській області України.

У першій половині 2010-х років Бахолдін брав участь у низці антипутінський акцій у Москві. Наприкінці 2014-го він емігрував в Україну. Затримали його в Росії після того, як він нелегально перетнув кордон, щоб відвідати батьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram