ГоловнаСвіт

Лондонський аеропорт майже на дві доби припинив роботу через дронів

Оператора безпілотників досі не знайшли.

Лондонський аеропорт Гатвік не працював майже дві доби через дронів, які з'явилися в повітрі над злітною смугою. Тільки за минулу добу незвично великі безпілотники в районі аеропорту помічали більш ніж 50 разів.

Як повідомляє BBC, у п'ятницю польоти поновилися, але керівництво аеропорту, як і раніше, закликає пасажирів перевіряти статус рейсу перед тим, як виїжджати в аеропорт.

Загалом більш ніж 120 тис. пасажирів повинні були вилетіти рейсами, які довелося скасувати після закриття злітно-посадкової смуги в Гатвіку.

Фото: EPA/UPG

Хто керує дроном або дронами, поки що не відомо. На пошуки оператора кинули 20 поліцейських нарядів.

Поліцейським не відома марка і модель дронів. Вони підозрюють, що літальні апарати були якимось чином модифіковані. Низка британських ЗМІ стверджують, що йдеться про дрони моделі DJI Matrice 600.

Джерело газети Daily Telegraph в уряді розповіло, що, за версією поліцейських, дроном або дронами керує одна людина, можливо, радикальний екологічний активіст. "Зараз екопротест, безумовно, є однією з версій слідства", - говорить він.

Фото: EPA/UPG

У п'ятницю поліцейські та військові, які допомагають їм, можуть спробувати збити дрони, через які майже на дві доби було паралізовано лондонський аеропорт Гатвік. Раніше в поліції говорили, що не стрілятимуть по дронах через небезпеку того, що випадкова куля може пошкодити обладнання аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram