ГоловнаСвіт

Путін похвалився "перевагою" російської зброї і порадив США "не пищати"

Президент РФ вважає, що аналогів російських систем і озброєнь "поки що у світі немає".

Путін похвалився "перевагою" російської зброї і порадив США "не пищати"
Владимир Путин на итоговой пресс-конференции
Фото: стопкадр видео

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ випереджає США у створенні нової протиракетної зброї.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві, передає УНІАН.

"По суті, ми спостерігаємо зараз розвал міжнародної системи стримування озброєнь, гонки озброєнь. Після виходу США з договору про протиракетну оборону, який був наріжним каменем у сфері нерозповсюдження ядерної зброї та стримування гонки озброєнь, після цього ми змушені були відповісти створенням нових систем зброї з подолання цих систем ПРО. Тепер ми чуємо, що Росія отримала перевагу. Так, це правда, таких систем і зброї поки що у світі немає. Вони будуть у провідних держав, але поки що немає", - заявив Путін.

При цьому він зазначив, що з погляду стратегічного балансу російське озброєння "служить елементом стримування і вирівнювання пріоритетів".

"Зараз роблять ще один крок - виходять з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Що буде з цим? Дуже важко собі уявити, як буде розвиватися ситуація. А якщо ці ракети з'являться в Європі, що нам робити? Звичайно, треба буде забезпечити свою безпеку якимись кроками. Нехай потім не пищать з приводу того, що ми добиваємося якихось переваг. Ми не переваг добиваємося, а баланс зберігаємо. Ми забезпечуємо свою безпеку", - заявив Путін.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що в разі ядерної війни росіяни потраплять у рай, а всі решта "просто здохнуть".

У березні президент РФ присвятив розповіді про нову російську зброю значну частину свого щорічного послання до Федеральних зборів. Він заявив, що в РФ створено й успішно пройшла випробування нова крилата ракета з енергетичною ядерною установкою, яка "має необмежений радіус дії і непередбачувану траєкторію польоту".

Під час виступу Путіна був показаний 3D-ролик запуску балістичної ракети "Сармат", оснащеної системою подолання протиракетної оборони. Російський президент звинуватив США у розвитку систем ПРО по всьому світу і заявив, що російська оборонна промисловість не стоїть на місці і придумує способи подолання цих систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram