ГоловнаСвіт

США закликали Німеччину прислухатися до побоювань сусідів щодо "Північного потоку-2"

Вашингтон підтримує резолюцію Європарламенту із закликом скасувати будівництво.

США закликали Німеччину прислухатися до побоювань сусідів щодо "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати вітають нещодавні кроки Європейського Союзу щодо притягнення Росії до відповідальності за агресію проти України. Про це йдеться у заяві офіційного представника Держдепартаменту США Роберта Палладіно, опублікованій в ніч на неділю, 16 грудня, на сайті відомства.

Зокрема, Вашингтон підтримує резолюцію Європарламенту із закликом скасувати реалізацію проекту "Північний потік-2".

"Резолюція Європейського парламенту від 12 грудня знову підтверджує важливість ролі України в європейській енергосистемі і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем трубопроводу "Північний потік-2", вважаючи його політичним проектом. Ми наполегливо закликаємо Німеччину прислухатися до побоювань багатьох сусідів, безпека яких буде підірвана цим трубопроводом", - заявив Палладіно.

Представник Держдепартаменту США у своїй заяві також зазначив, що Вашингтон підтримує позицію ЄС у тому, що дії Росії під час інциденту в Керченській протоці 25 листопада є порушенням міжнародного права.

"Сполучені Штати будуть і надалі притягувати Росію до відповідальності за свої дії, і ми будемо продовжувати працювати з європейськими партнерами і союзниками, щоб виступати єдиним фронтом проти агресії Кремля", - заявив представник Держдепу.

Нагадаємо, цього тижня Європарламент ухвалив резолюцію щодо "Північного потоку-2", в якій закликав зупинити будівництво. Проект вважають політичним і таким, що несе загрозу європейській енергетичній безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram