ГоловнаСвіт

"Жовті жилети" вийшли на чергову акцію в Парижі (оновлено)

Кількість демонстрантів сьогодні значно менша, ніж в попередні тижні.

"Жовті жилети" вийшли на чергову акцію в Парижі (оновлено)
Акция "желтых жилетов" в Париже, 15 декабря 2018 года
Фото: EPA\UPG

Учасники руху "жовті жилети" проводять в суботу нечисленні акції протесту в Парижі. Про це пише Інтерфакс з посиланням на французьке телебачення.

Так, за оцінками журналістів, не більш як 500 осіб пройшли Єлисейськими полями. Тепер там залишаються лише близько 200 "жовтих жилетів", вони оточені поліцією.

Досить велика група демонстрантів зібралася в районі паризької опери. Серйозних заворушень не спостерігається.

Фото: EPAUPG

За даними поліції, в місті за ранок суботи було затримано 37 демонстрантів, 22 з них вирішено залишити під вартою. Це значно менше, ніж в минулі тижні.

Тиждень тому в той самий час повідомлялося про значно вище числі затримань - понад 500.

У той же час поліція заявляє про можливість проникнення в ряди протестуючих радикальних провокаторів, які можуть привести до ескалації ситуації, насильства і безладів, повідомляє Укрінформ.

Фото: EPAUPG

У Парижі до охорони громадського порядку мобілізували близько 8 тис. особового складу поліції і 14 одиниць спеціальної броньованої техніки.

Фото: EPAUPG

Оновлення 17:50. У Парижі і передмістях станом на 15.00 місцевого часу затримано 120 осіб, 86 з них - поміщені під варту, повідомляє французький телеканал BFM TV з посиланням на дані поліції.

"На акцію в Парижі вийшли кілька тисяч людей, по всій країні протестують 33,5 тисячі осіб. Для порівняння, в минулі вихідні кількість демонстрантів досягла 125 тисяч, 10 тисяч з яких протестували в столиці", - йдеться в повідомленні.

Причина більшості арештів - підозра в приєднанні до групи, "яка готувалася до застосування насильства стосовно інших людей або завдання майнової шкоди". В окремих місцях справа дійшла до сутичок активістів з правоохоронцями, які застосували сльозогінний газ.

Тиждень тому в той же самий час повідомлялося про значно вище число затримань - понад 500.

Французькі ЗМІ повідомляють, що на тлі протестувальників виділялися п'ять жінок, переодягнених і загримованих під Маріанну, символ Французької Республіки. Протягом близько півгодини активістки, які прийшли на протест топлес, мовчки стояли перед групою поліцейських. За інформацією ЗМІ, це була акція люксембурзької художниці Дебори де Робертіс.

Фото: bfmtv.com

Акції протесту "жовтих жилетів" традиційно проводяться по суботах. Вони почалися в листопаді. Учасники прагнуть привернути увагу влади до своїх фінансових труднощів. Досі демонстрації були дуже багатолюдними, траплялися масштабні зіткнення з поліцією.

Активність "жовтих жилетів", як вважають ЗМІ, на цьому тижні пішла на спад, завдяки оголошеним президентом Франції Еммануелем Макроном заходів з підтримки малозабезпечених. Крім того, недавній теракт в Страсбурзі міг відвернути увагу учасників протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram