ГоловнаСвіт

Трамп призначив т.в.о. голови апарату Білого дому

Ним став 51-річний республіканець Мік Малвейні.

Трамп призначив т.в.о. голови апарату Білого дому
Мик Малвейни
Фото: EPA\UPG

Дональд Трамп призначив Міка Малвейні виконувачем обов'язків глави апарату Білого дому. Про це повідомив президент США в своєму Twitter в п'ятницю, 14 листопада.

Нинішній керівник апарату Джон Келлі покине цю посаду до кінця року, раніше він сам оголосив про свою відставку, пише DW.

"Мік виконав видатну роботу в адміністрації і я з нетерпінням чекаю, коли ми будемо працювати з ним в повну потужність і зробимо Америку знову великою! Джон залишиться на своєму посту до кінця року. Він - великий патріот, і я хочу особисто подякувати йому за службу", - написав Трамп.

До цього Малвейні, який вважається прихильником жорсткої фінансової дисципліни, очолював адміністративно-бюджетне управління Білого дому.

Як пише американське видання Politico, Малвейні, працюючи на цій посаді, отримав прізвисько "Мік-Ніж" - тому що постійно прагнув скоротити різні статті соціальних витрат. За інформацією Politico, він також відомий своїми консервативними політичними переконаннями і навіть називає себе "божевільним правим".

Раніше 51-річний політик-республіканець обирався до конгресу США від штату Кароліна.

Глави апарату Білого дому вже тричі змінювалися під час перебування президентства Дональда Трампа. Влітку цей пост покинув Райнс Прібус, раніше був звільнений Денис Макдоноу, який пропрацював на цій посаді чотири роки під час другого терміну президентства Барака Обами.

З початку 2017 року, коли Трамп став президентом, його адміністрацію, за підрахунками BBC News, покинули  загалом 28 чоловік. Зокрема, влітку Трамп звільнив главу прес-служби Білого дому Ентоні Скарамуччі через десять днів після призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram