ГоловнаСвіт

Роскомнагляд оштрафував Google за показ посилань на заборонені в Росії сайти

Інтернет-гігант не підключився до російського реєстру заборонених ресурсів.

Роскомнагляд оштрафував Google за показ посилань на заборонені в Росії сайти
Крупнейший поисковик Google
Фото: reeeadmeee.blogspot.com

Роскомнагляд готується оштрафувати інтернет-компанію Google на 500 тисяч рублів за невиконання російського законодавства. Про це повідомив голова відомства Олександр Жаров, передає агентство ТАСС.

Сьогодні впродовж дня відомство розгляне справу проти "Гугл", щоб прийняти рішення. Однак ще до початку засідання голова Роскомнагляду заявив, що "відомство прийняло це рішення" у зв'язку з відмовою Google підключитися до реєстру сайтів, заборонених у Росії для фільтрації пошукової видачі. На вимогу Роскомнагляду Google відповів, що дотримується російського законодавства, проте заборонені в Росії сайти все одно з'являються в пошуковій видачі під час пошуку з Росії.

Жаров попередив, що його відомство може порушити проти Google нові адміністративні справи в разі невиконання законодавства.

Нагадаємо, Google не підключився до єдиного реєстру забороненої інформації, що стало обов'язковим для всіх компаній, які володіють пошуковими системами. Інші пошукові системи, зокрема, російські компанії "Яндекс" і "Мейл.ру" виконали вимогу Роскомнагляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram