ГоловнаСвіт

Влада Франції перевіряє причетність Росії до руху "Жовті жилети"

Розслідування почалося через повідомлення про фейкові акаунти в соцмережах.

Влада Франції перевіряє причетність Росії до руху "Жовті жилети"
Фото: EPA\UPG

В уряді Франції перевіряють повідомлення про можливу причетність Росії до організації акцій протесту "Жовтих жилетів", але поки що не дійшли висновків з приводу цього.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на французьке видання "Еко".

Відзначають, що цим питанням займається міжвідомча структура - Генеральний секретаріат з оборони і національної безпеки, підзвітна прем'єр-міністру Едуару Філіпу. Розслідування почалося через повідомлення, що надійшли про численні фейкові акаунти в соцмережах, які використовувалися для висловлення підтримки демонстрантам.

Раніше британська газета "Таймс" з посиланням на дослідження New Knowledge повідомила про сотні акаунтів, зокрема в Twitter, через які висловлювали підтримку "Жовтих жилетів". У компанії припустили, що ці акаунти пов'язані з Росією.

Схожу інформацію поширила також організація Alliance for Securing Democracy, дані якої наводить агентство Bloomberg. Згідно з твердженнями фахівців цієї організації, дуже активно в соцмережах підтримували "Жовтих жилетів" деякі російські державні ЗМІ.

Нагадаємо, "Жовті жилети" вже місяць протестують у Франції. Спочатку демонстранти вимагали лише скасування рішення про підвищення податку на бензин, але з часом перелік вимог розширився.

Французька влада вирішила відкласти підвищення цін на паливо, проте на 10 грудня протестувальники опублікували вже 25 своїх вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram