ГоловнаСвіт

Держдума РФ назвала інцидент біля Керченської протоки "брудним прийомом" Порошенка

Російські депутати закликали світову спільноту засудити Україну.

Держдума РФ назвала інцидент біля Керченської протоки "брудним прийомом" Порошенка
Фото: kerch.com.ru

Державна дума РФ оголосила, що інцидент біля Керченської протоки був провокацією України, і закликала світову спільноту засудити її.

Текст звернення на пленарному засіданні 4 грудня підтримали всі фракції Держдуми.

"Винуватцем нинішнього загострення ситуації є П. Порошенко, який катастрофічно втрачає свій рейтинг серед українських виборців. Напередодні президентських виборів він цинічно і нерозважливо намагається переламати ситуацію на свою користь, усунути з політичного поля своїх опонентів - прихильників мирного діалогу і розв'язання конфліктних ситуацій шляхом переговорів. Як і раніше, використовуються найбрудніші і вкрай жорстокі прийоми", - йдеться в цьому документі.

У зверненні наводиться російська версія подій біля Керченської протоки. Нібито три військові кораблі Збройних Сил України провокаційно наблизилися до узбережжя Краснодарського краю (44°52' північної широти і 36°31' східної довготи).

"Українські військові ігнорували попередження і законні вимоги російських прикордонників, скеровували зброю в їхню сторону, небезпечно маневрували, створювали загрозу для безпечного проходження цивільних суден в акваторії", - йдеться у зверненні.

Російські депутати вважають, що прикордонна служба РФ не мала іншого виходу, крім як застосувати "силове попередження" і захопити українські кораблі.

Депутати Держдуми засуджують дії української влади і "її покровителів на Заході" і закликали "миролюбні" політичні сили "оцінити деструктивний курс офіційного Києва".

Нагадаємо, 25 листопада в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили два українські катери і буксир. Усі 24 моряків, які перебували на суднах, потрапили в полон.

Україна розцінила це як акт військової агресії і у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram