ГоловнаСвіт

Охлобистіна не пустили на жоден захід Тижня російського кіно в Лондоні

Російський актор і режисер давно підтримує бойовиків "ДНР".

Охлобистіна не пустили на жоден захід Тижня російського кіно в Лондоні
Иван Охлобыстин не смог попасть на показ своего фильма в Лондоне

За рішенням британського уряду, пособника терористів "ДНР" російського актора Івана Охлобистіна не пустили на жоден із заходів Тижня російського кіно в Лондоні, в тому числі - на показ фільму з його участю "Тимчасові труднощі".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Я не знаю, чесно кажучи, для мене ця ситуація в новинку в силу геополітичних змін. Тому я вважаю за краще не розбиратися, я живу в середовищі своїх колег, професіоналів, і мені цього цілком достатньо", - передає його слова РЕН-ТВ.

Представник актора Максим Брусніцин заявив, що заборона на його появу на заходах "ніяк не пов'язана з українськими активістами", які вимагали не пускати Охлобистіна.

Раніше депутат Верховної Ради України Антон Геращенко звернувся до прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей з вимогою відмовити в допуску на територію Британії "мракобіса" Охлобистіна. Він заявив, що дозвіл на в'їзд акторові, який підтримує терористів "ДНР", буде політично суперечливим і попросив роз'яснити позицію Британії з цього питання.

Нагадаємо, в 2016 році Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно Охлобистіна за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Йому заборонено в'їзд в Україну через підтримку сепаратистів. Також в'їзд у країну Охлобистіну раніше заборонила Латвія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram