ГоловнаСвіт

Світовий банк оголосив про виділення $200 млрд на боротьбу зі зміною клімату

Глобальне потепління є загрозою для найбідніших і найуразливіших країн.

Світовий банк оголосив про виділення $200 млрд на боротьбу зі зміною клімату
Фото: Business World Ghana

Світовий банк оголосив про плани виділити у 2021-2025 роках $200 млрд на боротьбу зі зміною клімату.

Про це йдеться на сайті СБ.

"Зміна клімату є реальною загрозою для найбідніших і найуразливіших країн. Наші нові цілі показують, наскільки серйозно ми займаємося цим питанням, мобілізуючи та інвестуючи $200 млрд упродовж п'яти років у боротьбу з кліматичними змінами", - заявив президент СБ Джим Йон Кім.

Половина цієї суми буде виділена у вигляді прямого фінансування від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку, друга половина - у вигляді комбінації прямого фінансування Міжнародної фінансової корпорації та Багатостороннього агентства з інвестиційних гарантій з приватним капіталом, який планує залучити СБ.

Гроші повинні, перш за все, допомогти бідним країнам упоратися з наслідками зміни клімату.

"Люди втрачають життя і засоби для існування через катастрофічні наслідки зміни клімату. Ми повинні боротися з його причинами, але водночас адаптуватися до наслідків, які часто зачіпають найбідніші народи найдужче", - заявила головний виконавчий директор СБ Крісталіна Георгієва.

Нагадаємо, в грудні 2017 року у Франції відбувся кліматичний саміт "Одна планета" (One Planet Summit), на якому зібрали понад 600 мільйонів доларів на боротьбу з глобальним потеплінням.

У грудні 2015 року учасники програми Паризької конференції ООН з проблем зміни клімату затвердили так звану Паризьку угоду, яка покликана скоротити викиди парникових газів і сповільнити нагрівання Землі. Документ замінить Кіотський протокол з 2020 року і передбачає виділення 100 млрд доларів країнам, що розвиваються, для збереження навколишнього середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram