ГоловнаСвіт

Трамп і Путін провели "неформальну зустріч" на саміті G20

Президенти обмінялися думками про ситуацію з українськими кораблями.

Трамп і Путін провели "неформальну зустріч" на саміті G20
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп провів "неформальну бесіду" з президентом РФ Володимиром Путіним, передає USA Today.

Сандерс розповіла, що бесіда відбулася під час обідньої програми на саміті G20 в аргентинському Буенос-Айресі.

"Це характерно для багатосторонніх подій, президент Трамп і перша леді мали низку неформальних бесід зі світовими лідерами на обіді вчора ввечері, включаючи президента Путіна", - повідомила Сандерс.

Подробиць зустрічі і переговорів прес-секретар Білого дому не повідомила.

Зустріч підтвердив також президент РФ Володимир Путін, виступаючи на прес-конференції

за підсумками саміту G20 в Буенос-Айресі.

"Ми, як то кажуть, на ногах поспілкувалися з Президентом Трампом. У двох словах я відповів на його запитання, пов'язані з цим інцидентом в Чорному морі. У нього своя позиція з цих питань і проблем, у мене - своя. Ми залишилися зі своєю думкою, але, у всякому разі, я його поінформував про наше бачення цього інциденту", - заявив Путін.

Нагадаємо, Трамп скасував зустріч з Путіним на полях G20 через захоплення українських кораблів Росією біля Керченської протоки, заявивши, що "час для зустрічі більше не був вдалим".

25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону, заарештували і вивезли з Керчі в Москву.

Україна розцінила це як акт військової агресії та у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях до 26 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram