ГоловнаСвіт

Поліція Парижа застосувала сльозогінний газ і водомети проти демонстрантів (оновлено)

140 осіб затримали, постраждали 65 людей.

У Парижі поліцейські застосували сльозогінний газ проти учасників акції проти підвищення цін на паливо. Про це повідомляє телеканал CNews.

"Група маніфестантів спробувала прорвати поліцейський кордон, встановлений на з'їзді з кругового перехрестя на площі Зірки - Шарля де Голля. Маніфестанти вигукували образи на адресу правоохоронців і жбурляли в них різні предмети. Площа в районі Тріумфальної арки в диму від газових гранат, а поліція спробувала втримати маніфестантів від просування далі", - йдеться в повідомленні.

Паризька поліція оточила частину Єлисейських полів з 6 ранку за місцевим часом. У всіх бажаючих потрапити на перекриту для автомобілів частина цієї торгової вулиці перевіряють документи.

За інформацією телеканалу BFM, 1 грудня в акції беруть участь від 500 до 600 демонстрантів. Перші зіткнення почалися близько 9 ранку за місцевим часом.

Оновлення 13:45. Глава МВС Франції Крістоф Кастанье повідомив, що в зіткненнях було затримано 39 осіб, повідомляє Le Figaro.

"200 мирних демонстрантів на Єлисейських полях 1500 порушників за межами периметра вдаються до зіткнень. Наша поліція вже присутня і відбиває напади: вже 39 арештів", - написав міністр в Twitter.

У той же час місцеві ЗМІ повідомляють про застосування водометів проти демонстрантів.

Влада міста мобілізувала близько 5 тис. поліцейських. Автомобільний рух на Єлисейських полях сьогодні повністю перекрито.

"Ми стурбовані тим, що невеликі групи, які не є "жовтими жилетами", можуть проникнути на демонстрацію з метою боротьби з правоохоронцями і виклику державі", - заявив генеральний секретар поліцейського союзу Денис Якоб.

Оновлення 17:00. Число постраждалих під час зіткнень демонстрантів з поліцією в Парижі зросло до 65 осіб, серед них 11 - співробітники правоохоронних органів. Про це повідомляє телеканал BFMTV.

"Останні дані свідчать про 65 поранених, з яких 11 - правоохоронці", - заявила офіційний представник управління поліції Парижа Жоана Прімвер.

Також, за словами Прімвер, число затриманих зросло до 140 осіб.

Фото: twitter.com/vladogb

Нагадаємо, масові акції протесту почалися 17 листопада на всій території Франції. Жителі країни блокують дороги, перешкоджають руху вантажних автомобілів і перекривають доступ до паливних фабрик і складів. Вони виступають проти податків на бензин і дизельне паливо, які запровадив уряд Макрона з метою перевести людей на екологічні види транспорту.

Всього в акціях брали участь близько 300 тисяч осіб у всій країні. Кілька сотень людей постраждали, одна жінка загинула.

а тлі непопулярної політики рейтинг президента Франції Еммануеля Макрона обвалився до рекордного мінімуму і становить 25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram