ГоловнаСвіт

У штаб-квартирі Deutsche Bank пройшли обшуки в "панамській справі"

В обшуках брали участь 170 співробітників прокуратури і поліції.

У штаб-квартирі Deutsche Bank пройшли обшуки в "панамській справі"
Фото: hspritno.info

У штаб-квартирі Deutsche Bank AG у Франкфурті й офісах банку пройшли обшуки у справі про "панамські документи".

Про це повідомляє Bloomberg.

В обшуках брали участь 170 співробітників прокуратури і поліції.

Повідомляють, що двоє співробітників банку 50 і 46 років підозрюються у фінансових махінаціях. Коло підозрюваних ширше, але можливі зловмисники ще не ідентифіковані.

У прокуратурі припускають, що підрозділ Deutsche Bank на Британських Віргінських островах допомагав клієнтам уникати сплати податків і брав участь у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом.

Deutsche Bank AG підтвердив, що розслідування ведеться в рамках "панамської справи", і висловив готовність співпрацювати зі слідством. Після оприлюднення інформації про обшуки акції найбільшого німецького банку знизилися на 3,5%.

"Панамські документи" були опубліковані у квітні 2016 року Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів спільно з Центром дослідження корупції та організованої злочинності. Журналісти отримали доступ до документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, яка надавала послуги реєстрації офшорних компаній. Згідно з документами, Deutsche Bank AG співпрацював з кіпрським банком RCB Bank (46-відсоткова частка в ньому належить ВТБ). Банк, як вказувалося в розслідуванні, видавав кредити без забезпечення на сотні мільйонів доларів. Серед позичальників - друг дитинства Путіна - віолончеліст Сергій Ролдугін.

Нагадаємо, торік Федеральна резервна система США зобов'язала Deutsche Bank виплатити $41 млн, оскільки банк не вжив достатніх заходів для протидії відмиванню грошей.

Раніше Deutsche Bank заплатив $630 млн штрафу за махінації з російськими акціями. У результаті цих операцій з 2011 по 2015 рік із Росії було виведено близько $10 млрд. Протягом так званих «дзеркальних» угод клієнти московського відділення банку розміщували замовлення на придбання акцій російських компаній у рублях. Після цього - часто того самого дня - пов'язані з покупцем компанії продавали ті самі акції за тією самою ціною в Лондоні. Продавець, як правило, був зареєстрований в офшорі і платив доларами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram