ГоловнаСвіт

Мей: Лондон домагатиметься посилення санкцій проти РФ після агресії в Керченській протоці

Прем'єр Британії вважає захоплення українських кораблів "типовою поведінкою" для Росії.

Мей: Лондон домагатиметься посилення санкцій проти РФ після агресії в Керченській протоці
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що має намір продовжувати політику посилення санкцій проти Росії у зв'язку із захопленням українських моряків у Керченській протоці.

Про це вона заявила журналістам на борту літака дорогою в Буенос-Айрес для участі в саміті G20, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми завжди були на передній лінії в Євросоюзі, закликаючи до санкцій проти Росії у відповідь на її поведінку. Ми далі наполягатимемо на заходах, які ми вважаємо належними", - сказала Мей.

Коментуючи ситуацію із захопленням Росією українських військових кораблів, Мей зазначила, що така поведінка характерна для РФ.

"Це частина шаблонної поведінки Росії. Вона повинна звільнити кораблі і моряків, знизити рівень напруження", - підкреслила британський прем'єр.

Нагадаємо, раніше голова МЗС України Павло Клімкін анонсував кілька пакетів санкцій проти Росії через агресію в Керченській протоці.

Як відомо, 25 листопада Росія обстріляла і захопила три українські судна разом з екіпажами (24 людини). Троє моряків отримали поранення, їх доправили в лікарню окупованої Керчі. 27-28 листопада суд Сімферополя заарештував усіх полонених українців до 25 січня 2019 року.

Цими днями з'явилася інформація про те, що полонених почали вивозити в Москву. Однак РФ жодних офіційних повідомлень не робила. Уповноважений Ради з прав людини Людмила Денісова направила російському омбудсмену Тетяні Москальковій звернення, в якому зажадала повідомити про місце перебування військовополонених.

Також ЄСПЛ зобов'язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram