ГоловнаСвіт

Меркель пропустить церемонію відкриття саміту G20 через поломку літака

Канцлер Німеччини полетить у Буенос-Айрес звичайним рейсом.

Меркель пропустить церемонію відкриття саміту G20 через поломку літака
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пропустить церемонію відкриття саміту "Великої двадцятки" (G20) в Аргентині, оскільки через технічну несправність її літаку довелося приземлитися незабаром після вильоту з Берліна.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Представник Меркель повідомив, що літак з німецькою делегацією здійснив благополучну, але незаплановану посадку в Кельні через виявлену несправність. Літак розвернувся під час польоту над Нідерландами.

Меркель збиралася пересісти на резервний літак у Кельні, але її представник Штеффен Зайберт повідомив, що зробити це не вдасться через труднощі з узгодженням графіків інших урядових літаків.

"Канцлер і її делегація в п'ятницю вранці вилетять у Мадрид, де пересядуть на звичайний рейсовий літак до Буенос-Айреса", - повідомив Зайберт.

Це не перший випадок, коли в урядового літака Airbus A340 "Конрад Аденауер" виникають проблеми. У жовтні йому довелося перервати політ і приземлитися в Індонезії через те, що гризуни зіпсували електропроводку під час щорічної зустрічі МВФ і Світового банку.

Нагадаємо, саміт "Великої двадцятки" пройде в столиці Аргентини з 30 листопада по 1 грудня. Напередодні Меркель запевнила Україну в солідарності в її конфлікті з Росією і пообіцяла порушити питання звільнення захоплених українських моряків на зустрічі з Володимиром Путіним у Буенос-Айресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram