ГоловнаСвіт

Німеччина закликала Білорусь скасувати смертну кару

2018 року в країні виконали чотири смертні вироки.

Німеччина закликала Білорусь скасувати смертну кару
Фото: МК

Уповноважена уряду Німеччини з питань політики у сфері прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер закликала владу Білорусі негайно скасувати смертну кару.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Кофлер, 2018 року в Білорусі було страчено чотирьох людей, засуджених до найвищої міри покарання.

"Смертна кара порушує право на життя - одне з невід'ємних прав людини", - підкреслила вона.

Як перший крок на шляху до скасування смертної кари, за словами Кофлер, влада Білорусі повинна негайно припинити виконання смертних вироків.

Раніше співробітники білоруського правозахисного центру "Весна" повідомили про страту двох чоловіків, визнаних винними у справі про вбивство кількох людей. Як випливає з матеріалів справи, обоє засуджених до найвищої міри покарання були членами банди "чорних ріелторів", що складалася з чотирьох осіб, які вбивали людей, щоб заволодіти їхніми квартирами. З 2009 по 2015 рік у Могильовській області безслідно зникли шестеро осіб, чиї тіла виявили пізніше.

Нагадаємо, Білорусь залишається єдиною державою в Європі, яка ще вдається до смертної кари. Білоруська влада регулярно сповіщає родичів засуджених про страту з великим запізненням. При цьому сім'ям страчених не передають тіла і не повідомляють місця поховання.

З моменту здобуття Білоруссю незалежності 1991 року в країні було страчено понад 400 осіб. У 2017 році суди Білорусі винесли п'ять смертних вироків. 2016 року в країні стратили чотирьох людей.

За даними правозахисної організації Amnesty International, 2017 року у світі було страчено 993 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram