ГоловнаСвіт

Навальний здобув в ЄСПЛ "велику перемогу" над російською владою

Суд визнав арешти політика політично мотивованими.

Навальний здобув в ЄСПЛ "велику перемогу" над російською владою
Фото: navalny.com

Велика палата Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) визнала політично мотивованими затримання і арешти опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомляють на сайті суду.

ЄСПЛ розглядав випадки затримання Навального в період з 2012-го по 2014 рік - тоді він брав участь у декількох мітингах і демонстраціях, після яких його звинуватили в порушенні адміністративного законодавства.

Суд постановив, що скарга Навального на порушення статті 18 Європейської конвенції з прав людини про політичну вмотивованість його арештів є "фундаментальним аспектом" усієї справи.

"Сьогоднішнє рішення Європейського суду - це дійсно велика перемога. Аргументи путінського уряду повністю розгромлені. Ми виграли у всіх семи випадках затримань і арештів, які розглядали в справі", - йдеться в коментарі на сайті Навального.

"Рішення, очевидно, буде мати значення для подальшої практики і воно має велике значення навіть не для мене самого, а для величезної кількості людей по всій Росії, яких регулярно хапають і саджають за відверто політичними мотивами. Всім це очевидно, але уряд Росії завжди міг сказати: навіть ЄСПЛ не вважає ці справи політичними. Тепер уже так не зробиш", - заявив Навальний.

Попереднє рішення у цій справі ЄСПЛ виніс ще в лютому 2017 року, але справу відправили на перегляд на прохання обох сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram