ГоловнаСвіт

У російському Іркутську зламалися два "Боїнги" авіакомпанії Air France

Перший літак екстрено сів через задимлення, другий не зміг злетіти через відмову гідравлічної системи.

У російському Іркутську зламалися два "Боїнги" авіакомпанії Air France
Фото: пресс-служба аэропорта "Иркутск"

У російському Іркутську вночі проти вівторка не зміг злетіти літак Air France, який прибув як резервний борт після екстреної посадки Boeing-777. Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

Пасажири рейсу "Париж - Шанхай" більш ніж добу перебувають в аеропорту Іркутська, щонайменше шість годин вони провели на борту літака, який у результаті не зміг вилетіти за маршрутом через несправність гідросистеми.

"Боїнг-777" авіакомпанії AirFrance напередодні, 12 листопада, запросив екстрену посадку через задимлення в кабіні пілотів. Інцидент стався на кордоні Росії і Монголії, диспетчер направив літак до Іркутська. Посадка пройшла успішно, ніхто з пасажирів не постраждав. Авіакомпанія направила до Іркутська резервний борт, який прибув на місце сьогодні вночі, проте літак не зміг злетіти.

"У літака сталася відмова гідросистеми через мороз - у один з агрегатів потрапила рідина. Зараз його оглядають французькі техніки", - повідомили в аеропорту.

290 пасажирів рейсу - іноземці, вони не мають права залишати аеропорт, оскільки не мають російських віз. З літака в готель їх супроводжували прикордонники.

Ще не відомо, як Air France вивезе пасажирів, які летіли в Шанхай. "Зараз у них в Іркутську два несправні літаки. Можливо, спрямують третій резервний борт", - відзначили в прес-службі іркутського аеропорту.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в Індонезії розбився "Боїнг" 737 МАХ 8 авіакомпанії Lion Air. Як показало розслідування, літаки цього покоління можуть самовільно йти в пікірування навіть при ручному управлінні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram