ГоловнаСвіт

У резиденції саудівського консула в Стамбулі знайшли сліди кислоти

Джемаль Хашоггі був убитий в будівлі генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

У резиденції саудівського консула в Стамбулі знайшли сліди кислоти
Джамаль Хашогги
Фото: Стоп-кадр видео

Під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів, які могли використовувати для розчинення тіла вбитого журналіста Джамаля Хашоггі

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі Туреччини.

Сліди хімічних речовин і кислоти знайшли в колодязі на території резиденції генконсула. За інформацією кореспондента телеканалу, турецькі слідчі вилучили зразки зі стінок колодязя під час обшуків резиденції минулого місяця.

"Ми знаємо, що в ніч з 16 на 17 жовтня, коли турецькі слідчі працювали в резиденції і хотіли отримати повний доступ до саду і колодязя, вони не отримали дозволу. Але їм вдалося швидко взяти зразки з верхньої частини колодязя. Їх потім досліджували і знайшли підтвердження наявності флуоридної кислоти та інших хімікатів", - повідомив кореспондент.

За даними Генпрокуратури Стамбула, Саудівський журналіст Джемаль Хашоггі став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після входу в будівлю генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Згідно із заявою, після вбивства тіло журналіста було розчленовано і знищено.

Нагадаємо, Саудівська Аравія під сильним тиском світової спільноти визнала, що Джамаль Хашоггі був убитий в саудівському консульстві в Стамбулі на початку жовтня. За версією Ер-Ріяда, журналіст, який критикував владу Саудівської Аравії, загинув в результаті бійки в консульстві. Однак спостерігачі сильно сумніваються в правдивості цієї версії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram