ГоловнаСвіт

Іран запустив масове виробництво власного винищувача

Раніше ЗМІ повідомляли, що Іран планує постачати Kowsar в Сирію.

Іран запустив масове виробництво власного винищувача
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Іран запустив масове виробництво власного винищувача Kowsar. Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранське державне телебачення.

"Незабаром необхідна кількість винищувачів зійде з конвеєра і буде направлена в військово-повітряні сили" - заявив міністр оборони Ірану Амір Хатамі.

Раніше портал Al-Masdar з посиланням на джерело в Дамаску повідомляв, що Іран планує постачати винищувачі і засоби ППО власного виробництва в Сирію. За його словами, мова, в тому числі, йде про новітній винищувач Kowsar.

Kowsar - перший винищувач, повністю розроблений і вироблений в Ірані, здатний нести різноманітну зброю і призначений для коротких місій повітряної підтримки. Належить до четвертого покоління реактивних військових літаків. Обладнаний комп'ютерною системою балістичних розрахунків і багатоцільовим радаром.

Kowsar був вперше продемонстрований 21 серпня 2018 року, на церемонії був присутній президент країни.

Військово-повітряні сили Ірану досі обмежувалися кількома десятками винищувачів, в основному російськими або застарілими американськими, придбаними до іранської революції 1979 року.

Нагадаємо, Адміністрація Трампа оголосила про відновлення всіх санкцій США щодо Ірану, які були зняті в рамках ядерної угоди 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram