ГоловнаСвіт

У Росії експерта, який спеціалізується на приватних військових компаніях, запідозрили в держзраді

Якщо його провина буде доведена, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 20 років.

У Росії експерта, який спеціалізується на приватних військових компаніях, запідозрили в держзраді
Фото: runews.su

Російського військового експерта, автора книг з армійської тематики Володимира Неєлова підозрюють у державній зраді, передає Интерфакс.

У Лефортовському суді Москви агентству повідомили, що ще 26 жовтня в суді було зареєстровано клопотання ФСБ РФ про обрання щодо Неєлова запобіжного заходу. Однак уточнити, чи був підозрюваний поміщений під варту, в суді наразі не змогли.

Як вважає слідство, Неєлов передавав іноземній державі дані, що становлять державну таємницю. Матеріали кримінальної справи мають гриф "таємно".

Якщо його провина буде доведена, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 20 років.

Неєлов - експерт "Центру стратегічної кон'юнктури" і "Центру стратегічних оцінок і прогнозів". Він спеціалізується на вивченні приватних військових компаній і феномену "приватизації військової сфери", особливостей ведення сучасних воєн, військових доктрин і стратегій, революції у військовій справі тощо. Низка публікацій Нєєлова, серед іншого, присвячені "ПВК Вагнера".

Нагадаємо, що ПВК Вагнера пов'язують з так званим "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним, який також володіє одним з найбільших медіа-холдингів Росії, що виникли на базі "фабрики тролів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram